PELASTUSKOIRAORGANISAATIO

Palveluskoiraliiton hallitus päättää ja vastaa liiton pelastuskoiratoiminnasta. Pelastuskoiratoimikunta suunnittelee ja valmistelee liiton ja sen jäsenyhdistysten pelastuskoiratoimintaa. Palveluskoiraliitto on edustettuna Vapaaehtoisen Pelastuspalvelun (Vapepa) keskustoimikunnassa.

Liitto saa STEA:lta kohdenettua avustusta valtakunnalliseen pelastuskoirien koulutustoiminnan ylläpitämiseen maassamme. Avustuksella katetaan pelastuskoirien koulutus- ja koetoiminnasta sekä ohjaajien koulutuksesta aiheutuvia kuluja. Liitto järjestää valtakunnallisia koulutustilaisuuksia, leirejä ja testejä, jotka ovat osallistujille maksuttomia. Liitto myöntää jäsenyhdistyksille avustusta paikallisten ja alueellisten pelastuskoirakoulutusten ja leirien järjestämiseen.

Palvelus- ja pelastuskoirayhdistykset huolehtivat paikallisesti pelastuskoirien ja ohjaajien koulutuksesta alueellaan. Yhdistyksen pelastuskoiratoiminnasta vastaavat ryhmänjohtajat nimittävät pelastuskoiraryhmät sekä ilmoittavat ne Vapaaehtoisen Pelastuspalvelun paikallistoimikunnille ja paikallisille viranomaisille. Pelastuskoiraryhmät toimivat yhtenä osana alueellista Vapaaehtoista Pelastuspalvelua, joka on eri järjestöjen yhteenliittymä, jota koordinoi Suomen Punainen Risti. VAPEPA toimii viranomaisten tukena erilaisissa tehtävissä. Toiminta on pyyteetöntä, organisoitua ja koulutettua kansalaistoimintaa.

Koetoiminta
SPKL:n kanssa yhteistyössä
Royal Canin -uusi
Dogsport.fi / Dog & Cat
Orion Pharma Eläinlääkkeet
Back on Track
Showlink
Skl
IRO