Ensimmäiset rally-tokon maailmanmestaruuskilpailut kisataan Suomessa syyskuussa

14.06.2024 ǀ SPKL

Ensimmäiset rally-tokon maailmanmestaruuskilpailut kisataan Suomessa syyskuussa.

Suomi on saanut kunnian järjestää FCI:n ensimmäiset rally-tokon maailmanmestaruuskilpailut 28.–29.9.2024 Liedossa. Kilpailu käydään sisähalli Royal Canin Areenalla. Järjestäjänä toimii Suomen Palveluskoiraliitto ja käytännön järjestelyistä vastaa Turun Seudun Agilityurheilijat.

Kilpailun ylituomarina toimii Tytti Lintenhofer, joka on toiminut rally-tokon ylituomaritehtävissä vuodesta 2014, ja valittiin vuoden 2024 alussa FCI:n rally-tokokomission puheenjohtajan tehtävään.

Kilpailun tuomaristoon on kutsuttu osaajia Euroopasta ja pohjoismaista. Tuomareina toimivat Martina Klein (Saksa), Karin Lassman (Viro), Brian Binnerup (Tanska) ja Ida Lindgren (Ruotsi).

Rally-toko on 2000-luvun alkupuolella Yhdysvalloissa kehitetty laji, joka yhdistää elementtejä tokosta, agilitystä ja koiratanssista. Siinä suoritetaan erilaisia liikkeitä (mm. istumista, seisomista, maahan menoa, seuraamista eri tempoilla ja erilaisin käännöksin) tehtäväkylttien määräämässä järjestyksessä, tuomarin suunnittelemalla radalla. Rally-tokon keskeisenä tavoitteena on ohjaajan ja koiran välinen hyvä yhteistyö. Suomessa laji virallistui 1.5.2014. Lue lisää rally-tokosta täältä.

Seuraa ajankohtaisia tietoja suoraan kilpailun verkkosivuilta
fcirallyobedience2024.fi

Koetoiminta
SPKL:n kanssa yhteistyössä
Royal Canin -uusi
Dogsport.fi / Dog & Cat
Orion Pharma Eläinlääkkeet
Back on Track
Showlink
Skl
IRO